SKOLFORUM 28 - 30 oktober 2013

31 okt 2013

Medverkan på SKOLFORUM har genomförts den 28-30 oktober.

Den 27 oktober reste hela projektet till Stockholmsmässan för att ”bygga” monter till Skolforum. Den 28-30 oktober 2013 genomfördes mässan/forumet.

Tekniklyft i grundskolan monter ”stack ut” jämfört med övriga montrar. Vi visar upp våra fortbildningsinnehåll genom att visa/laborera olika experiment som kommer i kommande Metodboken. Vi hade två olika aktiviteter ”Teknikutmaningen”, det var ”Bygg torn på tid” och ”Bygg bil och få längsta sträckan”.

Många besökare var skolledare/utvecklingsledare/pedagoger från runt om i Sverige och många stannade i montern hos oss för att det väckte mycket nyfikenhet, inspiration och framför allt tips och idéer hur man kan jobba mer naturvetenskap och teknik.  När vi berättade om ESF-projektet Tekniklyft i grundskolan, teman, fortbildningens upplägg, experimenten med mera, fick vi många positiva kommentarer så som ”precis detta vi eftersöker”, ”när kan vi gå fortbildning”.

Sammanfattningsvis var det tre dagar som var otroligt uppskattade och med mycket god respons från besökarna i vår monter, projektet har fått en fantastisk spridning genom deltagandet på Skolforum.

Antalet besökare under tre dagar var ca 7000 unika besökare.

 

 

         

 

          

Visa alla »