20 sep 2012

Den 24 september 2012 åkte projektgruppen till Gdynia, Polen för det första transnationella utbytet i projektet. Vi besökte Experyment Science Center, Gdynia.

Vid besöket gjordes en presentation av projektet Tekniklyft i grundskolan. Projektgruppen fick en presentation och rundvandring i det nuvarande  Experyment Science Center tillsammans med deras SC-pedagoger. Vi fick också möjlighet att besöka den pågående byggnationen av det nya Science centret. En nybyggnation på 3500 kvadratmeter.

Mycket utbildning sker på Experyment Science center i Gdynia. Där finns också tillfälliga utställningar som pedagoger har gjort. Vid vårt besök fanns en optisk utställning som var gjord av två pedagoger.

Byggnationen av det nya Science centret beräknas vara klar till mars/april 2013. I den stora visningshallen kommer det att finnas tre stycken undervisningsrum/grupprum, så att undervisning kan ske på plats i Science Centret. Samarbetet kommer att fortlöpa och preliminär planering för nytt besök är i maj 2013.

Foto: HQ Centrum Nauki Experyment Gdynia, Polen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visa alla »